Vintage plaatjes

Vintage plaatjes zijn meestal dromerige beelden.
Portretten van ingetogen dames, gekleed in mooie jurken. Kinderen met mandjes met bloemen. Afbeeldingen van rozenboeketten. En dat alles in zachte tinten, met enkele uitgelichte accenten in fellere kleuren. Vintage plaatjes kun je als decoratie inlijsten , maar ze komen ook van pas bij het maken van labels, kaarten en bij het scrappen.

brocante meisjeWaar vind je vintage plaatjes?
In winkels met oude ansichtkaarten heb je veel keus aan vintage plaatjes. Maar ook via internet kom je eenvoudig aan nostalgische afbeeldingen. Brocante liefhebbers met een blog plaatsen vaak vintage plaatjes die door iedereen gebruikt mogen worden. Zo ook op de blog The Vintage Stamper.

Een uitkomst op internet is Flickr. Dit is een online database waarop iedereen zijn foto’s kan plaatsen. Hier vind je dan ook heel veel vintage plaatjes. Zoek met het trefwoord ‘vintage’ en er gaat een wereld voor je open. De foto’s zijn in categorieën onderverdeeld waardoor je gericht kunt zoeken. Als je ze aanklikt, kun je ze vergroten en uitprinten. Klik hier voor allerlei soorten vintage plaatjes.

Creatief met vintage plaatjes
Met vintage plaatjes kun je alle kanten op. Je kunt er verschillende dingen mee knutselen. Gebruik ze om te scrappen of om nieuwe kaarten mee te maken. Je kunt de afbeeldingen op textiel afdrukken, zoals op kleding en kussens, maar ook op kaarsen. Bekijk de brocante blog van La Belle Brocante eens. Hier is te zien hoe vintage plaatjes worden bewerkt tot romantische kaarten. vintage-plaatjes-kaart

Wanddecoraties
Als je de vintage plaatjes uitprint in sepia, krijg je dat typisch nostalgische tintje. Hang de foto’s verticaal onder elkaar aan een mooi lint. Dit is een sierlijke decoratie voor aan de wand. Mocht je nog een kale muur overhebben, hang deze dan vol met kopieën van beroemde schilderijen. Die kun je verkleinen en op canvas laten drukken. Zo maak je een brocante collage in kleine lijstjes.
In de ideeëngids van ariadne at Home vind je nog veel meer zelfmaakideeën.


Een reactie op “Vintage plaatjes”

  1. […] maakt het interieur levendig. Wil je meer lezen over nostalgische plaatjes? lees dan ons artikel vintage plaatjes. Of bekijk ons artikel Brocante […]

Geef een reactie