Brocante kaarten

Om in te lijsten of om op te sturen: brocante kaarten geven een nostalgisch gevoel. Ze passen prima in een brocante interieur want ze brengen je net als brocante meubels terug naar vroeger tijden. Vaak hebben brocante kaarten een afbeelding van een straat, is het een geposeerd portret of een idyllische voorstelling.

Bij TrendyRetroDesign worden veel vintage ansichtkaarten verkocht uit vooral de jaren zeventig van de vorige eeuw. Voor wie van de retrostijl houdt! Brocante kaarten kun je bekijken en bestellen bij Brocante Basics: mooie, echt oude ansichten!

Verzamelaars
Bij Postcards From kun je naar Nederlandse brocante kaarten van een grote groep verzamelaars zoeken op plaatsnaam of streek en dan verschijnen alle ansichtkaarten met afbeeldingen van die plaats op je scherm. Sommige zijn als nieuw, andere zijn ooit verstuurd geweest – en dat voegt vaak alleen maar iets toe aan de kaart, want je krijgt er dan meteen zo’n prachtige oude postzegel bij en je gaat je afvragen wie de mensen waren die ‘m stuurden en ontvingen. Kijk, kies en klik en de kaarten zijn van jou! Ook op Marktplaats zetten veel verzamelaars van brocante kaarten hun collectie online.

Victoriaans
Houd je van Victoriaans (oud-Engelse) stijl, dan moet je absoluut bij Victorian Mansion gaan kijken. Hier kun je behalve brocante kaarten ook andere papierwaren bestellen die allemaal met lieflijke Victoriaanse afbeeldingen zijn bedrukt.


Geef een reactie