Kerstversiering zelf maken

Kerstversiering zelf maken geeft veel voldoening en je huis krijgt er een persoonlijk tintje van: je gebruikt immers je eigen kleuren en je eigen materialen. Het resultaat? Unieke kerstversiering die niemand anders heeft omdat je ze zelf hebt gemaakt!

ariadne at Home
ariadne at Home zet alle zelfmaakideeën uit het blad online, dus ook voor kerstversiering vind je heel veel inspiratie op de site van ariadne at Home. Van eenvoudig tot wat ingewikkelder: voor ieder is hier wat wils. Je hoeft de werkbeschrijving natuurlijk niet precies te volgen; gebruik deze als basis en voeg je eigen stijl, kleuren en vormen toe!

Materialen kopen
Alleen al door goed rond te kijken in creatieve winkels krijg je vaak heel veel ideeën voor het zelf maken van kerstversiering. Datzelfde geldt natuurlijk voor online winkels, zoals Pipoos.

Met kinderen knutselen
Als je samen met je kinderen aan de slag wilt, kijk dan bijvoorbeeld bij Juf Sanne. Hier vind je ideeën voor het zelf maken van kerstversieringen die je kind, afhankelijk van de leeftijd, alleen kan doen of waar je samen aan kunt werken.

Brocante kaars versieren
Een andere vorm van zelfgemaakte kerstversiering zijn deze kaarsen. Zelf je kaarsen versieren is eigenlijk helemaal niet zo lastig. Koop effen kaarsen, bijvoorbeeld in wit, grijs of rood en zoek je favoriete kerstservetten met een printje. Deze kun je goedkoop krijgen bij bijvoorbeeld xenos of ikea. Maak de kaarsen goed schoon met spiritus. Knip het printje uit het servet en haal het bovenste bedrukte laagje eraf. Deze gebruik je. Leg dit op de kaars en strijk hem goed glad. Breng hierop een laagje transfer lak aan en laat goed drogen. ariadne at Home heeft nog een andere techniek.

Brocante decoratie aanbrengen
De meest eenvoudig hulpstukjes in huis kun je zo decoreren dat ze een brocante uitstraling krijgen. Kan je bijvoorbeeld haken? Haak dan hartjes en bloemen vooor in de boom. Een tutorial vind je op het blog van ByMiekk. Zo heb je mooie en unieke kerstversiering in een handomdraai zelfgemaakt.

Of hang bijvoorbeeld een ijzeren kledinghanger vol met allerlei brocante versiersels. Mooi lint, glitters, vogeltjes. Deze hang je aan de deur en je hebt een extra versiering.

Stempelen
Stempels zijn fijn, mooi en meerdere keren te gebruiken. Voor kerst kan je ze voor meerdere dingen gebruiken. Versier de kersttafel daarom met zelfgestempelde menukaarten of bestempel er je kerstkaarten mee. Je kunt zelfs bij elke gast een persoonlijk berichtje op het menu zetten. Hoe je de stempels maakt vind je op het mooie blog van Ishtar Olivera.

Origineel kerstcadeau
Ben je op zoek naar een leuk en origineel kerstcadeau? Op bedrukjeeigenkerstbal.nl kan je een persoonlijke kerstbal ontwerpen. Met bijvoorbeeld een foto van de jarige!


2 reacties op “Kerstversiering zelf maken”

  1. […] anders tegenkomt? Of wil je iets bijzonders voor op tafel tijdens het kerstdiner? Je kunt ook kerstversiering zelf maken. Brocante kerstdecoraties maak je door veel glitters en linten in huis te halen. Versier hiermee je […]

  2. […] over een echte brocante kerst? Kijk dan bij brocante kerstversiering, brocante kerstdecoraties of kerstversiering zelf maken. Neem ook een kijkje bij A Field Journal voor jouw dosis […]

Geef een reactie