Brocante Alkmaar

Alkmaar staat bekend om zijn kaasmarkt, maar Alkmaar is nog veel meer. Deze bijzonder gezellige stad waarborgt pareltjes van brocante, antiek en curiosa winkels. Hier een klein overzicht.

Koos Antiek
Hekelstraat 8,
1811 BM, Alkmaar

Koos Antiek noemt zichzelf dé antiek en curiosa zaak van Alkmaar. In het mooie, oude pand komt alles samen en kan je heerlijk snuffelen. Open van donderdag t/m zondag en op afspraak.

Puur Brocante
Gedempte Nieuwesloot 71
1811 KV Alkmaar

Specialist in het restylen van brocante meubels, en expert in het gebruik van de krijtverf. De slogan is hier dan ook “verven zonder schuren”.

Rataplan
Zijperstraat 46-50
1823 CX, Alkmaar

In- en verkoop van tweedehands goederen. Bij deze kringloopwinkel is werkelijk alles te koop.

Kook
Zijperstraat 36a
1823 CX Alkmaar

Stichting KOOK, Alkmaar verkoopt tweedehands goederen ten bate van ontwikkelingshulp. Alleen open op maandag en woensdag van 10 tot 15 uur, eerste zaterdag van de maand 10-15 uur.

‘t Kruithuis Antiek
Doelenstraat 2,
1811KZ, ALKMAAR

Antiek, curiosa, Engels theehuis en museum. In een oud pand aan de rand van Alkmaar staat deze prachtige winkel.

Meuk!
Zijdam 5,
1811 ME Alkmaar

Aan het begin van een van de mooiste grachten van Alkmaar zit Meuk!. Een winkel met bijzondere vondsten. Kandelaars, kasten, stoelen en ander mooi brocante.
Open dinsdag en woensdag van 9.00 tot 13.00, donderdag van 9.00 tot 21.00, vrijdag en zaterdag van 9.oo tot 17.00 en de eerste zondag van de maand van 12 tot 17.00.

Twin Arts
Fnidsen 89
1811 NE Alkmaar

Ze hebben meubelen, servies, decoratie en accessoires. Allemaal in prachtige landelijke stijl.


3 reacties op “Brocante Alkmaar”

  1. […] om zijn kaasmarkt, maar ook op brocante gebied is hier genoeg te beleven. Kijk eens in het artikel brocante Alkmaar voor meer informatie. Een andere brocante markt in Noord-Holland is de brocante markt in St. […]

  2. Leonie Bastein zegt:

    jullie missen nog ‘ook leuk” op de koorstraat 19, ze hebben ook een site en webshop http://www.ookleuk.com

  3. Deze fantastische webshop heeft roots in Alkmaar. Gelukkig hoef je niet perse naar Alkmaar om er te shoppen :) Vol Vintage! http://www.hetvrolijkedametje.nl

Geef een reactie