Openlucht antiek- en curiosamarkt Apeldoorn

Dinsdag 11 augustus was de laatste van de drie openlucht antiek- en curiosamarkten die de stad Apeldoorn elk jaar organiseert. En alles brocante was erbij. Gewoon om wat sfeer te proeven, foto’s te maken en natuurlijk om te doen wat we het liefste doen; antiek, curiosa en brocante spotten.

De jaarlijkse markt verspreidt zich over twee pleinen in het centrum van Apeldoorn, bij elkaar goed voor 270 kraampjes. De een rommelig, de ander keurig gedecoreerd en met zorg opgebouwd.

Onder het aantal deelnemers een even grote verscheidenheid. Handelaren, liefhebbers, verzamelaars, webshophouders en creatievelingen. De een leeft ervan, de ander had gewoon nog wat op zolder dat weg moest.

Maar de regel is; het moet antiek zijn. En antiek was het. Wie goed zocht, heeft gevonden. Kluwen, wandrekjes, verbandtrommels, poppen, oud speelgoed, brocante kleding, beddenspreien, emmers, email, potjes, pannen, servies, opgezette dieren, stoeltjes, krukjes, kastjes, klompen, vogelhuisjes, kannen en kruiken, haakjes, deurknopjes, oude postzakken, beeldjes en blikken, klokken en koffers, schoeisel en paspoppen, kortom…alles. En het was ook nog eens zonnig.


Geef een reactie