Romantische ruches aan je bed

Slapen in stijl met brocante ruches aan je bed. Creëer een romantische sfeer die je uitnodigt om heerlijk te gaan slapen...

Benodigd materiaal
 Halftransparante stof Pleasure in zalm 189723 en jasmijn 189724, 297 cm hoog, dichtgeweven stof Ambiance in grijsroze 189852, 138 cm breed (Holland Haag, 0182-569 600, www.hollandhaag.nl);
naaigaren Coats Duet (Coats Benelux, 0346-353 700, voor België: 054-318 989, www.coatscrafts.be).

Algemeen
Leg voor het stikken van de naden de lappen met de goede kanten op elkaar en stik met 1 cm naad, tenzij anders vermeld.

Brocante slaapkamerZo maak je de ruches
Deze hoes met ruches is geschikt voor een boxspringbed of daybed, met alleen een hoofdeinde. Meet voor de hoogte van de ruche vanaf de onderkant van het matras tot op grond. Meet voor de lengte van de ruche 2x de lengte en 1x de breedte van het matras. Knip uit de transparante stof voor de lange ruche repen van de gemeten hoogte met 4 cm extra stof voor de naad en zoom en met een totale lengte van anderhalf keer (vanwege de rimpels) de gemeten lengte met 4 cm extra stof voor de afwerking.

Maak een tweede ruche van de andere transparante stof op dezelfde manier maar dan 10 cm minder hoog.

Knip uit de dichtgeweven stof een lap zo groot als het matras met rondom 2 cm naad; stik eventueel meerdere stukken aan elkaar.

Stik in een lange kant van beide ruches een zoom van 1 cm breed met 1 cm inslag. Rimpel de andere kant van beide ruches en stik ze rondom met 2 cm naad vast aan de grote lap, maar laat de kant van het hoofdeinde vrij; houd de rafelkanten gelijk. Werk de kant van het hoofeinde met aan beide kanten de uiteinden van de ruches af met een zoom van 1 cm breed met 1 cm inslag.


Geef een reactie