Brocante nachttafeltje

De vorm van dit nachttafeltje is al mooi, extra bijzonder wordt als je het laatje versiert met een bloemenmotiefje.

Afmetingen motief ± 9×31 cm

Benodigd materiaal
Klein wit nachttafeltje (Timzowood, 06-551 116 49, www.timzowood.nl,  matte lak Pure van Flexa in kleur Fine greige (Flexa, 071-308 23 44, www.flexa.nl); verfrollertje, kwastje en evt. crêpetape; sjabloon Artemio 13*42 bloem 5, niet-permanente lijmspray 3M Spray Mount (Pipoos, 073-513 19 99, www.pipoos.nl).

Romantisch nachttafeltjeZo maak je het nachttafeltje
Schilder de zijkanten van de poten, de randen van het blad en van het laatje en het knopje zachtgrijs. De poten schilder je het makkelijkst met een rollertje; de overige randjes met een kwastje. Hierbij kun je eventueel de rand afplakken.
Verwijder eventueel het knopje, zodat de sjabloon goed op de voorkant gedrukt kan worden. Spuit de achterkant van de sjabloon in met lijm. Druk de sjabloon op de voorkant van het laatje, zodat straks de verf niet onder de sjabloon komt. Sjabloneer het motief dekkend met de zachtgrijze verf. Gebruik een tamponneerkwast en doop deze in de verf. Dep deze dan af op een stuk keukenrolpapier, zodat de verf niet te dik op de kwast zit en geen vlekken geeft. Hou de kwast goed rechtop en maak tikkende bewegingen, zodat het hele motief gevuld is.
Verwijder de sjabloon en laat de verf goed drogen.


Geef een reactie