Brocante keukenbank

Zo maak je zelf een brocante keukenbank met sierlijke zitting:

Keukenbank met zitting

Benodigd materiaal
Bank met stoffen zitting (Havenloods23); theedoeken (Dille & Kamille); naaigaren Coats Duet (Coats Benelux); muustrickers Nouvelles Images theepotten 008 (www.altijdleuk.nl); textielverf Decorfin Textile, meng voor grijs een klein beetje zwart nr. 746 met wit nr. 126 (Talens); tacker (Gamma).

Zo maak je de zitting
Verwijder de oude zitting en neem de maten op. Knip de naden rondom van de theedoeken. Stik ze vervolgens aan elkaar tot een lap die groot genoeg is voor de bekleding. Strijk de naden plat. Knip de lap op maat van de oude bekleding.
Gebruik de restvormen van de theepotstickers (zie het idee van de servieskast op pagina 125 van het maartnummer van ariadne at Home 2010). als sjabloon. Of gebruik het sjabloon van de vogeltjes uit ariadne at Home september 2010. Sjabloneer de theepotten met grijze verf op de stof, verdeel ze naar eigen inzicht.
Bekleed de zitting met deze lap, zet de stof aan de onderkant vast met een tacker.
Maak er een los kussentje bij van een gestreepte theedoek. Sjabloneer hierop ook twee keer een theepot.

TIP
Je kunt ook een los zitkussen maken dat je in de bank legt. Gebruik dan een dun laagje schuimrubber en een laagje fiberfill als vulling.


2 reacties op “Brocante keukenbank”

  1. […] op zoek naar een brocante houten zitbank voor in de keuken? Kijk dan eens bij het artikel brocante keukenbank op onze website. Hier lees je hoe jezelf een bank voor in de keuken kunt […]

  2. […] je een keukenbank thuis staan, maar is deze toe aan een opknapbeurt. Kijk dan eens bij het artikel brocante keukenbank. Hier vind je een stappenplan van hoe je de zitting van een brocante keukenbank op kunt knappen. Op […]

Geef een reactie