Zweeds brocante

Door de eenvoud in vorm en kleur is Zweeds brocante erg populair. En terecht, want oude Zweedse meubels zijn gewoon prachtig! Van een typische staande mora buikklok tot een klassieke keukenbank die ook als logeerbed kan dienen: Zweeds brocante heeft een elegantie die het goed doet in elk interieur.

De Zweedse Winkel is in een Zweden gevestigde winkel die de bestelde meubels en accessoires rechtstreeks naar je huis stuurt. Een prachtige mix van Zweeds antiek en brocante en hedendaagse meubels. Ook kun je hier terecht voor historisch Zweeds behang dat op oude drukpersen wordt vervaardigd.

Mooie kasten en commodes hebben ze bij Het Inboedelhuis, hier maken ze zelfs meubels op maat.

Van boerenbankjes tot verfijnde, met bloemen versierde moraklokken: het aanbod op Furniture of Sweden is heel divers. Ook vind je hier grote opbergkisten die prima kunnen dubbelen als koffietafel.

Bij Juule vind je naast Zweedse brocante klokken, banken, stoelen en tafels ook oude troggen: mooie houten bakken die je kunt gebruiken als fruit- of van-alles-schaal. Ook voor oude boerse melkkrukjes ben je hier aan het goede adres. Naast Zweeds antiek en brocante verkoopt Juule ook hedendaagse Scandinavische accessoires van onder meer de merken Bloomingville, Rice en GreenGate.

Broers en Broers is ook een goede winkel om in rond te kijken als je op zoek bent naar nieuwe of brocante Zweedse meubels. Van oude banken tot nieuwe hangkastjes, van kinderbedjes tot antieke klokken: een mooie mix van oud en nieuw. Ook voor Zweedse vloerkleden en verf in traditionele Zweedse kleuren kun je hier terecht.

Ook bij Rosa Rugosa vind je Zweedse verf en meubels, waaronder een uitgebreide collectie brocante Zweedse keukenbanken. Daarnaast zijn er ook nieuwe meubels met een industrieel tintje, vloerkleden, schapenvachten en Zweedse stoffen per meter te koop.

Beeld: Brocante special ariadne at Home najaar 2011

 


Geef een reactie