Witte landelijke meubels

Wit is de basiskleur de meeste brocante huizen. Niet zo gek, want wit staat voor frisheid, openheid en ruimte en is ideaal om te combineren. Wanneer je een interieur samenstelt met witte landelijke meubelen als uitgangspunt, kun je accessoires naar hartelust variëren. Oud zilver, zachte pastels… Alles komt mooi uit bij wit. En niet alleen binnen, maar ook in de tuin staan witte landelijke meubelen gezellig.

witte-landelijke-kastWoonwinkels

Als je aan wit en landelijk denkt, kom je al snel uit bij de meubels van Rivièra Maison. Hun collecties bestaan uit landelijke meubels, veelal in wit of rustige aardetinten. Ook bij Maisons du Monde kun je je hart ophalen: zij hebben zoveel witte landelijke meubels voor elke kamer in huis! Als je bij Het Packhuys kijkt kom je er vast een prachtig landelijk wit meubel tegen. Neem regelmatig een kijkje want het assortiment wisselt regelmatig.

Maak zelf je meubels wit

Soms loop je op een brocantemarkt tegen een landelijk meubelstuk aan dat geen mooie kleur heeft, maar je toch iets doet. Neem het zeker mee naar huis. Een fris, witte kleur is immers zo gegeven. De meest sombere meubels krijgen een nieuw gezicht als ze wit geverfd zijn. Houd er wel rekening mee dat er ook verschillende kleuren wit zijn. Zo is roomwit warmer dan ‘gewoon’ wit. En een matte verf toont heel anders dan zijdeglans of hoogglans. Materialen die mooi zijn in combinatie met witte landelijke meubels zijn riet, hout en zilver. Inspiratie opdoen? Lees een prachtige blog die helemaal gaat over wonen in wit.

Witte landelijke meubelsLiever wat kleuraccenten?

In een overwegend wit huis staat een donkere vloer of een vloer in grijstinten heel mooi. Een wand geschilderd in taupe of pastelroze geeft een warm accent. Maar je kunt kleur ook met kleinere elementen aanbrengen. Woonaccessoires in naturellen passen bij witte meubelen. Of kies een accent in felle kleuren, of met een druk dessin. Tegen een witte achtergrond komen die het sterkst uit.

Link naar de blog Wonen in Wit van Tamar:

woneninwit.blogspot.com


Een reactie op “Witte landelijke meubels”

  1. […] als eerst inspiratie op middels de artikelen Landelijk brocante en Witte landelijke meubels. Nu weet je waar je op moet letten bij het speuren naar de juiste landelijke eethoek banken. In […]

Geef een reactie