Frans brocante

Franse brocante meubelen zijn zo bijzonder omdat ze een geschiedenis hebben. Hun doorleefde karakter maakt ze speciaal en een krasje of gebruikssporen stoort niet. Het is heerlijk om zelf te speuren naar een onverwachte schat op een Franse brocantemarkt. Maar ook dichter bij huis kun je terecht voor Frans brocante, want veel brocantewinkels halen hun voorraad uit Frankrijk. Wij hebben de beste adressen voor je verzameld.

Frans brocanteFrans brocante zoeken en opknappen
Struinen op een brocantemarkt in Frankrijk is heerlijk. En de keus is enorm! Kijk hier voor een overzicht (link naar artikel over brocantemarkten in Frankrijk). Heb je iets bijzonders gevonden, maar past het niet in jouw interieur? Franse brocante meubelen lenen zich vaak goed voor een kleine metamorfose. Geef een houten kast of tafel een verfbeurt of bekleedt een stoelen met een nieuwe stof. Bij het opknappen van grotere kasten, tafels of bedden is het verstandig om een professional in te schakelen. Bij Vroeger & Toen Brocante kun je terecht voor het logen en spuiten van meubelen.

Brocantewinkels met een Franse collectie
Bij Buitengewoon Brocante vind je prachtig Frans brocante. De spullen komen uit Frankrijk, waarvan sommige onder handen zijn genomen door de eigenaresse. Zij geeft ze een eigentijds brocante uiterlijk.
– Antiekwinkel Coup de Foudre is een belevenis. De eigenaren gaan iedere vier weken naar Frankrijk om inkopen te doen. Dat is terug te zien in het rijke aanbod aan meubels, decoratie en verlichting.
– Voor landelijk brocante en nieuwe meubels gemaakt naar oud model ga je naar Old Basics. Zij hebben een loods vol meubels en accessoires.
– Frans boerengoed met een nostalgische uitstraling vind je bij Zeezicht Brocante.
– En voor gepatineerde meubelen, decoratieve objecten en schilderijen naar Antiek & Brocante Ria Jong op Prinsengracht 574 in Amsterdam. Zij richt zich vooral op antiek uit de Provence.

Comptoir de Famille
Het Franse merk Comptoir de Famille wil met hun producten de herinnering van vroeger aan de interieurs van nu toevoegen. Hier vind je dus genoeg aanvullingen op een Frans brocante interieur. Brocantewinkel ’t Weeskind verkoopt producten van dit sfeervolle merk.

Als op het Franse platteland
Bij Vieille France waan je je op het Franse platteland. In een voormalige boerenstal is met oude bouwmaterialen een boerendorp nagebouwd. Al dwalend kom je het mooiste antiek, curiosa en brocante tegen.


Geef een reactie