Brocante mangelbak

Een brocante mangelbak is een soort van dienblad waarop je al je mooiste spulletjes en decoraties uitstalt en tentoonsteld. Niet voor niets dus een geliefd accessoire.

Ideaal dus voor al je romantische prulletjes, mooie vaasjes, gedroogde bloemen en andere decoraties. Een mangelbak is daarnaast gemakkelijke te schilderen in elke gewenste kleur.

Oude brocante mangelbak

Oude en antieke brocante mangelbakken vind je allereerst op een brocante markt of vlooienmarkt. Ga ook eens lang bij lokale marktjes. Vaak gaan dit soort accessoires voor een prikie de deur uit. Daarnaast kun je natuurlijk ook je zoektocht hervatten op internet. Er zijn steeds meer dames die in een kleine webshop allerlei brocante accessoires verkopen. Kijk maar eens bij Shabby Chic Interiors en Spoor38.

Nieuwe brocante mangelbak

Een nieuwe brocante mangelbak in brocante stijl kun op allerlei adressen kopen. Maar denk er ook eens aan om er zelf een op te knappen. Heb je een oud, of juist nieuw, dienblad staan, dat niet meer in het huidige interieur past? Verf deze dan in de gewenste kleur en geef er eventueel nog een leuk effect aan zodat het een echt brocante exemplaar wordt. Nieuwe koop je bijvoorbeeld bij Xenos, Hema of Blokker.

Decoratie idee

Zo’n prachtige oude brocante mangelbak laat je natuurlijk niet onbenut in je woonkamer of keuken staan. Hier wat tips. In de keuken gebruik je de mangelbak bijvoorbeeld als kruidenrek. Juist met verschillende potjes en bakjes extra leuk. En je hebt je keukengerei binnen handbereik. In de woonkamer kun je al je decoratie kwijt op de mangelbak. Zet er grote blokkaarsen op in verschillende kleuren, gebruik hem als seizoenstafel met elk seizoen andere spulletjes van buiten erop of decoreer met een mooi boek, sierhart of plaid. Keuze te over.


Een reactie op “Brocante mangelbak”

  1. […] Mangelbakken Niet helemaal hetzelfde, maar mangelbakken geven een soortgelijke sfeer in huis of tuin. Probeer het bijvoorbeeld bij Het Meihuys of kijk op onze pagina Brocante Mangelbak. […]

Geef een reactie