Brocante bedhemel

Brocante staat bekend om haar romantische uitstraling. Veel wit en pastelkleiren, ronde vormen en zachte texturen. Een brocante bedhemel is daarbij op en top romantisch.

Tover je slaapkamer eenvoudig om in een romantisch slaapvertrek door je bed aan te passen met een bedhemel. Het kost weinig tijd en met gebruik van de juiste stof en kleur past hij zeker in je brocante slaapkamer. Combineer het geheel met een mooie brocante sprei, zachte kussen met verschillende prints en het slaapkamergeluk kan niet meer op.

Jeanne d’ arc bedhemel
Een mooi exemplaar dat je eenvoudig bevestigd aan het plafond is die van Jeanne d’ arc, o.a. te koop bij De Woonwinkel. De ring is van ijzer en loopt half rond. In het midden heeft deze brocante bedhemel de vorm van een bloem. Hij wordt geleverd zonder de gordijnen. Lees hier onder waar je deze koopt of hoe je zelf maakt.

Zelf maken
Een brocante bedhemel zelf maken is eigenlijk helemaal niet ingewikkeld. Van een buigzaam soort hout, of een stuk stevig ijzerdraad maak je cirkel. Koop stof op de markt of gebruik kant en klare gordijnen, bijvoorbeeld die van de IKEA,  om hieromheen te doen. Zorg dat de stof lang genoeg is. Denk bijvoorbeeld eens aan een kanten gordijn. Dat maakt de slaapkamer nog romantischer, weegt niets en laat genoeg licht door.

Echte brocante bedhemel
Wil je een echte brocante bedhemel dan zul je op onderzoek uit moeten. Bijvoorbeeld op brocante markten, op marktplaats en in kringloopwinkels. Deze exemplaren zijn vaak authentiek en daarmee misschien nog mooier voor een romantische slaapkamer.De webshop Brocante Rozen heeft een mooi exemplaar dat in elke slaapkamer zal staan. Een mooie witte brocante bedhemel vind je bij Sfeerleven.


Een reactie op “Brocante bedhemel”

  1. Onze romantische bedhemel hebben we gemaakt met een ronde metalen gordijnroede van bij Paintura Home webshop, in combinatie met de Love Birds gordijnen van Room Seven is het plaatje prachtig geworden. De gordijnen hebben we aan het slaapkamerraam nog eens herhaald om tot een geheel te komen, Prachtig gewoon!

Geef een reactie