Brocante hanglamp

Verlichting brengt sfeer in huis; brocante hanglampen doen dat nog net wat meer. Denk hierbij niet alleen aan kroonluchters, ook andere brocante hanglampen zorgen voor extra gezelligheid.

Brocante hanglampBrocante hanglampen zijn er in vele soorten en maten maar kroonluchters zijn bij veel mensen favoriet. Ze reflecteren het licht prachtig en staan mooi boven de eettafel, in de slaapkamer en in de badkamer. Den Terugblik heeft een enorme collectie. Kijk bij het artikel over de brocante kroonluchter voor meer informatie. Naast kroonluchters doen ook mooie lampenkappen het goed in een brocante interieur. Kies een materiaal dat past bij de ruimte. Ga zelf aan de slag (volg eventueel een workshop lampenkap maken) of laat een lampenkap maken door een professional. Je kunt ook de kap van een brocante hanglamp versieren met lint of band. Leuk voor boven de keukentafel of in de kinderkamer!

Even dimmen
Een dimmer op de lichtschakelaar is erg handig. Hiermee kun je het licht van je brocante hanglamp aanpassen bij wat je aan het doen bent: zacht licht als je aan het eten bent, een feller licht als je onder dezelfde lamp wilt werken. Niet elke spaarlamp werkt met een dimmer, dus let op welk lampje je kiest.

Spaarlampen
Ze zien er niet altijd even mooi uit, maar je kunt niet meer om spaarlampen heen. Aan de nieuwste exemplaren kun je overigens bijna niet meer zien dat ze spaarlampen zijn. Kaarslampjes staan prachtig in een brocante hanglamp en ze zijn er ook in spaarlampuitvoering.

Kijk bij brocante verlichting voor meer informatie.


Geef een reactie