Brocante schemerlamp

De juiste verlichting in huis maakt het er sfeervol en knus. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende typen lampen. Een brocante schemerlamp is een klassieker waar elk interieur van opknapt. Hier lees je waar je bijzondere brocante schemerlampen vindt en hoe je van een onopvallende lampenkap een blikvanger maakt.

Brocante schemerlampSpeuren naar een brocante schemerlamp
Antieke schemerlampen, lampenkappen en lampenvoeten kom je tegen op Marktplaats, www.tweedehands.nl, in antiekzaken en op brocantemarkten. Combineer een brocante lampenvoet met een nieuwe kap, of andersom. Zo maak je een lamp die niemand anders heeft. Kijk bij PTMD voor landelijke lampenvoeten. Ikea en Rivièra Maison hebben veel keus aan lampenkappen. Het handige van schemerlampen is dat je eindeloos kunt variëren met de kappen. Pas de kleur van de lampenkap aan het seizoen of je interieur aan en de schemerlamp kan het hele jaar mee.

Oud + oud = nieuw
Het ontwerperslabel Tien52 bewerkt, beschilderd en restyled oude lampen en maakt deze tot een hip nieuw geheel. Vooral hun DB07 collectie met 25 handgemaakte lampen is een succes. Bij Rosa Rugosa kun je terecht voor lampen van dit originele label.

Geef een lampenkap een brocante make-over
Heb je nog een lampenkap liggen die niet bij je interieur past, maak er dan zelf een uniek exemplaar van. Maak van linnen een losse hoes voor de kap. Meet daarvoor de omtrek en hoogte van de lampenkap op. Knip uit het linnen een lap van deze afmetingen met rondom 1 cm naad. Stik in de lange zijden een zoom van 1 cm breed vast. Plak met textiellijm lint, kant en band boven elkaar op de lap. Dit vind je online bij het fourniturenparadijs en www.fournituren.nl. Antiek band en kant koop je bij The Old Stuff Shop. Wissel de afstanden tussen lint en band af. Zorg dat de lijm niet door het satijnlint komt. Dit voorkom je door de lijm eerst een beetje te laten drogen op het lint voordat je het opplakt. Stik tot slot de korte uiteinden van de hoes aan elkaar. Leg hiervoor de goede kanten op elkaar en stik met 1 cm naad. Keer de hoes en schuif hem over de lampenkap. Je kunt de lampenkap ook in een zachte tint schilderen in plaats van hem met linnen te bekleden. Kijk voor een mooi voorbeeld op deze blog: http://heerlijkbrocante.blogspot.com/2009/07/lampenkap-make-over.html.

Links websites:
www.marktplaats.nl
www.tweedehands.nl
www.ptmd.nl
www.ikea.nl
www.rivieramaison.nl
www.tien52.nl
www.rosarugosa.nl
www.fourniturenparadijs.nl
www.fournituren.nl
www.oldstuffshop.nl

Brocanteblog: http://heerlijkbrocante.blogspot.com/2009/07/lampenkap-make-over.html


Een reactie op “Brocante schemerlamp”

  1. […] Kijk ook op onze pagina’s Brocante Schemerlamp, Brocante Lampenkap en Brocante […]

Geef een reactie