Brocante lampenvoet

Behalve dat een lamp sfeervolle verlichting moet geven, wil je ook dat hij er leuk uitziet. Een opvallende lampenvoet maakt elke lamp bijzonder. Een brocante lampenvoet kun je naar eigen wens opknappen. Zo maak je van die schemerlamp, vloerlamp of tafellamp een originele blikvanger in huis.

Brocante lampenvoetenOp zoek naar een brocante lampenvoet
Kijk goed rond bij kringloopwinkels. Vaak vind je er voordelige lampen waarvan de kap misschien niet bevalt, maar de lampenvoet wel mooi is. Ook op Marktplaats en www.tweedehands.net kom je onverwachte schatten tegen. Met Brocant Label, Villa Kakelbont Brocante en deWoonwinkel.nu hebben brocante lampenpoten en lampenkappen in allerlei formaten. Bij Le Bon Marché vind je houten exemplaren. PTMD heeft landelijke en sierlijke lampenvoeten met rondingen. Zo’n bijzondere lampenvoet heeft geen verdere opsmuk meer nodig. Een stijlvolle lampenkap in een kleur voldoet.

Oud wordt nieuw
Een brocante lampenvoet met gebruikssporen geef je een nieuw uiterlijk door hem te schilderen. Wil je toch dat oude effect? Schuur hem dan daarna iets door, zodat de onderste verflaag doorschemert. Je kunt ook zelf een unieke lamp maken door een eenvoudige lampenkap te versieren met lint, band en kant. Kijk hier (link artikel over brocante schemerlamp) voor de werkbeschrijving.

Brocante lampenvoet, maar dan anders
Gebruik een brocante lampenvoet eens als kaarsenstandaard. Draai de fitting eruit zodat er een kaars op kan staan. Zet lampenvoeten van verschillende afmetingen bij elkaar op de grond of op een kast. Schilder ze eventueel in dezelfde kleur en je hebt kandelaars die uniek zijn in hun soort.

Links websites:
www.marktplaats.nl
www.tweedehands.net
www.metbrocantlabel.nl
www.villakakelbontbrocante.nl
www.dewoonwinkel.nu
www.lebonmarche.nl
www.ptmd.nl


3 reacties op “Brocante lampenvoet”

  1. […] TIP Kijk ook op onze pagina’s Brocante Schemerlamp, Brocante Lampenkap en Brocante Lampenvoet. […]

  2. […] aanschaffen en er dan een voet of kap bij zoeken. Kijk op onze pagina’s Brocante Lampenkap en Brocante Lampenvoet waar je dat kunt doen. Met plakfolie Aslan (hier te koop) kun je zelf een bestaande lampenkap […]

  3. Else zegt:

    Grappig,

    Mijn man en hebben van kaarsenstandaards lampenvoeten gemaakt. Dus net andersom.

Geef een reactie