Brocante lamp

Een brocante lamp is sfeerbepalend in je woon- werk- of slaapkamer en kan een echt statement zijn in je interieur. De keuze is eindeloos, van een subtiele plafonnière tot een forse kroonluchter of van een bescheiden schemerlamp tot een statige vloerlamp.

Brocante lampVloerlamp
Naast de bank of je favoriete fauteuil als lees- of sfeerlamp, een brocante vloerlamp is een van de basics in het lichtplan. Kies voor klein en subtiel of juist voor een vloerlamp waar je niet omheen kunt. Let wel op: vorm is belangrijk, maar de manier waarop de lamp schijnt is uiteindelijk bepalend. Wil je indirect licht door een lamp die naar het plafond schijnt, of wil je goed kunnen lezen met een neerschijnend exemplaar: de keuze is aan jou.

Plafonnière brocante
Hoog boven het hoofd valt een plafonnière misschien minder op, maar dat is eigenlijk des te meer reden voor de aanschaf van een extra mooi exemplaar. Keuze genoeg, ook in brocante stijl. Wandlampen zijn trouwens ook vaak geschikt als bijzondere plafonnière.

Schemerlamp en tafellamp
Een schemerlamp is een echte sfeermaker.  Met een zwarte schemerlamp haal je een sterk en stijlvol accent in huis. Iets te sterk? Een grijze of beige brocante lamp is een goed alternatief dat in elk brocante interieur past. Of kies voor een subtiele lampvoet, waardoor hij toch luchtig oogt. Een tafellamp is een klein model schemerlamp, die bijzonder wordt door een brocante kap.

Wandlamp
Heel mooi voor in de hal of op de overloop: een brocante wandlamp. Met zijn sierlijke krullen of ouderwetse lampenkappen is dit een accessoire waar iedere saaie muur van opknapt.

Brocante Kroonluchter
Met een kroonluchter haal je echt iets bijzonder in huis. Of je nu kiest voor een uitbundig exemplaar boven de eettafel of voor een kleiner formaat met drie lichtpunten die je in de zithoek ophangt, een blikvanger is het zeker. En er zijn zoveel verschillende modellen, dus er is er altijd wel een die bij jouw interieur past.

Hanglamp
Enkele grote hanglampen boven de eettafel zorgen voor een knus gevoel. En een combinatie van verschillende kleine hanglampjes is origineel en speels. Deze zogenaamde window pendants zijn een specialiteit uit Zweden waar men ze vaak voor het raam hangt. Solo zijn ze leuk als lichtaccent in een hoek of naast je bed.

Bureaulamp
Flexibele lampen schijnen het licht precies waar jij dat nodig hebt. Op een brocante bureau staan deze klassieke modellen het mooist.

Mooie merken en winkels
Lampen van het Italiaanse merk Aldo Bernardi hebben een nostalgische uitstraling en zijn vaak koper van kleur. Woonwinkel Jolijt verkoopt ook de lampen van dit merk. Bij deze winkel verkopen ze ook lampen van Tierlantijn, gemaakt van ruige, natuurlijke materialen. En dan is er nog een ruime keus aan lampen, waaronder vele in Scandinavische stijl, bij The Swedish Room.


Geef een reactie