Brocante kroonluchter

Een brocante kroonluchter drukt zijn stempel op je interieur; of hij nu in de hal hangt en bij binnenkomst het eerste is wat je ziet, of dat het pronkstuk met al zijn pracht en praal boven de eettafel hangt. De warme lichtspreiding door de meerdere kleine lampjes is altijd een feest om naar te kijken. Ook op zoek naar zo’n stralende blikvanger? Hier vind je adressen waar je brocante kroonluchters kunt kopen.

brocante-kroonluchterMisschien ben je de trotse bezitter van een brocante kroonluchter met kaarsen. Dat is bijzonder, want tegenwoordig hebben kroonluchters meestal kaarslampen. Dat lijkt minder romantisch, maar heeft ook veel voordelen. Niet alleen zijn de lampjes minder brandgevaarlijk, het licht dat ze geven is nagenoeg hetzelfde. Vooral weerspiegeld in kristallen of glazen kroonluchters doen de lampen niet onder voor brandende kaarsen.

Witte brocante kroonluchter
Wit blijft toch wel de kleur van brocante. Wil jij een prachtige witte brocante kroonluchter aan je interieur toevoegen? Bij Auk gAaf vonden we een mooi exemplaar met 5 armen. Bij Were Home vind je een brocante kroonluchter die wit gespoten is. De oorspronkelijke koperen kleur zie je hier en daar licht terug, wat de kroonluchter zijn brocante look geeft.

Antieke kroonluchters
We hebben natuurlijk nog wat adresjes verzameld voor prachtige, unieke kroonluchters:
D.I. Haaksman is gespecialiseerd in achttiende- en negentiende-eeuwse kristallen kroonluchters. Ook voor reparatie kun je hier terecht.
– Bij Den Terugblik hebben ze een flinke collectie Franse kroonluchters. Van kleine lampen met drie lichtpunten tot grote met twaalf lampen, ze hebben de meest uiteenlopende modellen.
Coup de Foudre heeft naast sfeerverlichting een variëteit aan woondecoraties en cadeaus. Bij hen kun je rondneuzen tussen prachtige kristallen kroonluchters.
Tante Brocante heeft kroonluchters van vernikkeld messing en kristal, zowel grote als kleine.

Heb je een brocante kroonluchter gevonden die gerestaureerd moet worden? Bij Tempel Kroonluchters zijn ze gespecialiseerd in het herstellen van de oude glorie. Zo breng je een oud familiestuk weer terug in zijn originele staat.

Beeld: Hetmeihuys.com


3 reacties op “Brocante kroonluchter”

  1. […] Op onze pagina Brocante kroonluchter staan nog meer […]

  2. […] zoek naar een brocante kroonluchter? Hier vind je adressen waar je brocante kroonluchters kunt kopen. De kroonluchter is een blikvanger in je […]

  3. […] Wel op zoek naar een kroonluchter, maar zijn rozen niet echt jouw smaak? Geen zorgen, want voor elk interieur is er wel een geschikte kroonluchter te vinden! De vele kleine lampjes in een kroonluchter zorgen ervoor dat het altijd een feest is om er een in huis te hebben hangen. Niet alleen in een oud, klassiek huis, maar ook in een gewone woning is het een sieraad in huis. Meer kroonluchters vind je in het artikel over de brocante kroonluchter. […]

Geef een reactie