Brocante tafelkleed

Een brocante tafelkleed geeft de eettafel een rustiek of chic gevoel. Soms zijn oude tafelkleden geborduurd met initialen, wat echt historie toevoegt. Het doet je afvragen van wie het brocante tafelkleed in vervlogen tijden is geweest.

Een tafellaken beschermt je tafel en voegt sfeer toe. Afhankelijk van de stijl die je kiest, kan het brocante tafelkleed je gedekte tafel een chic, rustiek of romantisch uiterlijk geven. Combineer het tafellaken met bijpassend glaswerk, bestek en servies. Wil je een ongedwongen effect, dan kun je ook gewoon een laken gebruiken als brocante tafelkleed. Oude lakens worden veel aangeboden, vaak voorzien van initialen of een kanten randje.

Op tafel
Bij De Oude Linnenkast vind je inderdaad alles wat in een linnenkast bewaard wordt, dus ook brocante tafelkleden. Verder een schat aan servetten, keukendoeken, lakens en kant. Juffertjes voor altijd heeft altijd wel brocante tafellakens in de collectie, veelal uit Frankrijk. Soms geborduurd met initialen. Ook bij De Brocante Kip vind je veel tafellakens en bij Bellebien worden tafelkleden en beddengoed aangeboden.

Mangeldoeken
Mangeldoeken werden vroeger gebruikt bij het mangelen van wasgoed en zijn meestal ongeveer 90×300 cm groot. Daardoor zijn ze prima te gebruiken als rustieke loper over de tafel. Je vindt ze bijvoorbeeld bij de Old Stuff Shop (www.oldstuffshop.nl) en bij Heritage Antiek (www.heritage-antiek.nl). Bij beide webwinkels vind je ook andere brocante tafelkleden, soms geborduurd met initialen.

Tip:
Zoek je een nieuw brocante tafelkleed, denk dan ook eens aan tafelzeil, als praktisch alternatief: een tafelkleed dat je met een doekje weer schoon kunt vegen!

Weblinks:
www.oudelinnenkast.nl
www.juffertjesvooraltijd.nl
www.debrocantekip.nl
www.bellebien.nl
www.oldstuffshop.nl
www.heritage-antiek.nl


3 reacties op “Brocante tafelkleed”

  1. […] TIP Kijk ook op onze pagina’s Brocante Tafellinnen en Brocante Tafelkleed. […]

  2. caroline zegt:

    weet iemand waar het kanten tafelkleed op foto van allesbrocante.nl vandaan komt, of welk merk het is?

  3. Redactie zegt:

    Beste Caroline, het gehaakte tafelkleed is helaas niet meer verkrijgbaar. We hebben twee alternatieven voor je gevonden: http://www.bicstuff.nl/a-24770270/tafelkleden/brocante-gehaakt-tafelkleed-tafelzeil-150×-264-cm/ of
    http://www.rozetbrocante.nl/antiek%20&%20brocante%20tuin6.html.

Geef een reactie