Brocante eetkamertafel

Een brocante eetkamertafel is vaak het kloppend hart van het huis. Hier gebeurt het: huiswerk maken, thee drinken, knutselen, eten... Het geeft niet als er krassen in of kringen op het blad komen want een brocante eetkamertafel hoeft niet zo keurig te zijn.

Brocante eetkamertafelAls je nog geen keuze hebt gemaakt tussen een brocante eetkamertafel of een moderne tafel met een brocante uiterlijk, kijk dan bij Old Basics. Zij hebben zowel oude eetkamertafels als nieuw brocante exemplaren op voorraad. Ook maken zij eettafels op maat. Een ander goed adres voor stoere, maar toch landelijke eetkamertafels is RestyleXL. Of je nu op zoek bent naar een standaard eettafel model, een kloostertafel of een eetkamertafel gemaakt van steigerbuizen met steigerhouten blad. In de showroom in Oudewater vind je volop keus. Ook mooie tafels van eikenhout vind je online via eikentafelsonline.nl.

Kloostertafel
Een brocante eetkamertafel die je in woontijdtijdschriften vaak voorbij ziet komen is de zogenaamde kloostertafel. Deze robuuste tafel is een echte sfeermaker. Verkrijgbaar in diverse modellen en kleuren. Wij vielen als een blok voor de witte kloostertafel hieronder. Zo’n tafel wil je als brocante liefhebber toch gewoon in je eetkamer of woonkamer hebben staan? Bij Kloostertafelsonline.nl vind je diverse exemplaren en ook maatwerk is mogelijk.

Brocante kloostertafel wit & rond

Rond de tafel
Bij een brocante eetkamertafel passen brocante eetkamerstoelen het best. Kies voor comfortabele stoelen met een zachte zit. Heb je stoelen met houten zittingen? Leg er dan kussentjes op, eventueel met strikjes aan de rugspijlen vastgemaakt. Stoelen rond een brocante eetkamertafel hoeven niet per se allemaal hetzelfde te zijn. Combineer verschillende stoelen en breng daar eenheid in door ze in dezelfde kleur te verven.

eikentafelsonline

Aan de slag
Wil je zelf een brocante eetkamertafel opknappen met verf? Ontvet de tafel dan eerst voordat je deze met de nerf mee opschuurt. De vloeibare rinser van Flexa ruikt nauwelijks en verwijdert al het vuil. Geef het blad na het schuren een laag grondverf en werk af met een dekkende verflaag of geef de tafel juist een schrale verfbeurt met een vrij droge kwast voor een heel ander effect. Je kunt de verf eventueel beschermen met een laagje transparante lak.


2 reacties op “Brocante eetkamertafel”

  1. […] verbazen dat er veel keus is aan eetkamerstoelen in brocante en landelijke stijl. Het aanbod aan brocante eetkamertafels is immers ook groot. Naast brocante winkels als Old Basics en Restylemeubels, kun je voor […]

  2. […] in Riviera Maison stijl. Een overzicht van brocante eetkamertafels vind je in het artikel brocante eetkamertafel. Tips over hoe je landelijke stoelen kan combineren vind je bij woonwebsite. Ook kan je hier […]

Geef een reactie