Brocante stoel

Een brocante stoel heb je in alle soorten en maten, er zijn zowel goedkope als duurdere brocante stoelen te vinden. Het leukst is een exemplaar waar je zelf nog wat opknapwerk aan kunt verrichten. En niet alle stoelen hoeven lekker te zitten, soms wil je ze alleen een exemplaar om naar te kijken. Gewoon, omdat hij zo mooi staat in dat ene hoekje in jouw brocante interieur.

Brocante stoelBrocante stoelen
Sommige brocante items zijn lastig te vinden, maar bij een brocante stoel is de keuze enorm. Zie jij door de bomen het bos niet meer en heb je werkelijk geen idee waar je moet beginnen in je zoektocht naar een set brocante stoelen? Onze favoriete winkels zijn: Old Basics, Het Inboedelhuis (van Biedemeijer tot Henry Deux eiken stoelen) en Het Packhuys. In deze brocante shops kun je uren rondstruinen en slaag je zeker voor een brocante stoel.

(Oor)fauteuil
Een fauteuil is eigenlijk gewoon een grote, luxe stoel. Wil jij een brocante exemplaar in jouw interieur? Stel jezelf dan de vraag: ‘Waardoor krijgt een fauteuil een landelijke, klassieke uitstraling?’. Het antwoord is simpel! Bij brocante en klassiek denk je aan sierlijke houten poten, ronde armleuningen, een afwerking met piping of siernagels, ruches of een rokje tot aan de grond. Als een fauteuil aan deze eisen voldoet heb je met een brocante stoel in handen. Door de fauteuil steeds opnieuw te bekleden gaat een brocante fauteuil jaren mee. Je kunt ook een oud exemplaar op de kop tikken en deze opnieuw bekleden. Meer tips voor leuke adresjes voor fauteuils vind je hier.

Eettafelstoel
Sprokkel in kringloopwinkels of op brocante markten verschillende modellen stoelen bij elkaar voor een speelse stoelendans rond de eettafel. Oude, houten exemplaren blaas je nieuw leven in door ze eerst te ontvetten en te schuren. Daarna zijn ze toe aan een nieuwe kleur. Leg er fleurige kussens op voor extra comfort. Wil je liever zachte, luxe stoelen om uren in te kunnen zitten? Bij Het Kabinet hebben ze in hun collectie veel eettafelstoelen met landelijke uitstraling.

Meer inspiratie voor eetkamerstoelen? In het artikel Brocante en landelijke eetkamerstoelen vind je de mooiste exemplaren op een rij.

Credits beeld: ariadne at Home


Een reactie op “Brocante stoel”

  1. […] te vinden zijn. Bij Het Meihuys kun je ook terecht voor brocante meubels als oude brocante kasten, brocante stoelen en brocante eettafels. Ideaal, want zo hoef je je niet schuldig te voelen wanneer je een keer […]

Geef een reactie