Brocante wastafel

Een wastafel aan de muur, in een wastafelmeubel, op een zuil of op pootjes: brocante wastafels zijn er in vele vormen en maten. Gelukkig maar, want dat geeft lekker veel keus als je op zoek bent naar een passende wastafel in je brocante ingerichte badkamer.

Hét adres voor brocante sanitair is Affaire d’Eau. Hier kun je terecht voor een klein antiek hoekfonteintje of een nieuwe dubbele wastafel in oude stijl; van een koperen exemplaar tot een lieflijke wastafel die gedecoreerd is met blauwe bloemen en alles wat daar tussenin zit. Ook voor bijpassende kranen ben je bij Affaire d’Eau aan het goede adres. Ook bij De Weldaad vind je een schat aan brocante wastafels. Nog op zoek naar een bijzonder badkamermeubel?

Nieuwe wastafels
Voor nieuwe wastafels in klassieke stijl ben je bij The Windsor Bathroom Company aan het goede adres. Hier vind je vooral wastafels in Engelse stijl die prachtig passen in een brocante interieur. Ze staan op een statige zuil of op sierlijke pootjes en ook de badkamermeubels en baden die ze verkopen, zijn prachtig. Je kunt ook een standaard wastafel kopen (bij Nijhof, Gamma of Praxis) en de ruimte met brocante accessoires aankleden. Denk aan brocante kranen, een brocante medicijnkastje of een brocante wandrek.

Oude bouwmaterialen
Bij handelaren in oude bouwmaterialen zijn veel brocante wastafels te vinden. Vaak kopen deze handelaren een heel interieur op van gebouwen die gesloopt gaan worden, dus er is van alles te vinden: oude deuren, ramen, vloeren, dakpannen, tuinornamenten, baden, keukens en natuurlijk wastafels. Ga lekker struinen bij J. van IJken, ‘t Achterhuis, Theo Evers of Mercator. Soms kun je er bijpassende planchetten en toiletten vinden.


Geef een reactie