Brocante kapstok

Je kunt een brocante kapstok uiteraard gebruiken waarvoor hij bestemd is: om jassen en sjaals aan op te hangen. Maar hij komt ook van pas als je hem verandert in een stilleven aan de wand.

Brocante kapstokMet een wit lint hang je de mooiste spullen zoals witte spitzen, brocante kinderspeelgoed en kransen aan de brocante kapstok. Zo heb je een zelf samengesteld kunstwerk dat je dagelijks kunt aanpassen. Op zoek naar een brocante kapstok of zelfmaakplannen? Hier enkele tips.

Bij webshops als SwietVilla Kakelbont Brocante, Brocante Rosalie  en Vivre Brocante  kun je terecht voor allerlei brocante kapstokken, consoles, rekjes en haken. Ook op brocantemarkten kom je ze tegen. Een bijzondere kapstok met mooie haken gevonden, maar bevalt de kleur je niet? Dan verf je hem in een tint die wel bij je inrichting past. Kijk ook naar kleine brocante sleutelkastjes die je in de buurt van je kapstok kan bevestigen. Dan hoef je nooit meer op zoek naar je sleutels.

Fraaie zelfmaak-consoles

Gemakkelijk zelf te maken en decoratief om van alles aan op te hangen of bovenop te zetten. Gebruik een plank als achterwand waar je steunen aan bevestigt. Daarop plaats je de plank die de spullen gaat dragen. Aan de plank die dient als achterwand maak je zoveel haken als je wilt; in groepjes bij elkaar of verspreid over de plank. En dan maar op zoek naar bijpassende accessoires!

Een brocante kapstok naar eigen ontwerp

Je maakt met een beetje moeite zelf een unieke brocante kapstok. Bevestig verschillende haken op een vurenplankje. Versier dat plankje rondom met een profiellat. Schilder hem vervolgens helemaal in dezelfde kleur. Je kunt er zelfs met een patroonroller een dessin op aanbrengen.

Liever een kapstok met mandjes? Kijk dan eens in het artikel Kapstok met brocante manden voor meer inspiratie.


3 reacties op “Brocante kapstok”

  1. […] Mooie retro exemplaren kun je bijvoorbeeld bij De Adelaar vinden. Je kunt natuurlijk ook gewoon een brocante kapstokje gebruiken om je nieuwste aanwinsten aan te hangen. Tante Brocante heeft ruime keus aan lieflijke […]

  2. […] Je kunt natuurlijk ook een brocante kapstok ophangen, als alternatieve […]

  3. […] jouw kapstok er nog niet tussen? Kijk dan eens in de artikelen Brocante kapstok met manden en Brocante kapstok voor nog meer […]

Geef een reactie