Brocante fotolijst

Nostalgische foto’s in zwart-wit komen het beste uit de verf in een brocante fotolijst. Leuk om op de kop te tikken en ook heel eenvoudig om zelf te maken. Een brocante fotolijst geeft je foto’s net wat meer sfeer.

Brocante fotolijstBrocante fotolijstjes kunnen verfijnd zijn, van zilver gemaakt, of wat robuuster, van hout. Kijk voor zilveren exemplaren bijvoorbeeld bij Harrie Rombouts. Echte brocante lijsten vind je bij Swiet. Nieuwe brocante fotolijstjes van hout kun je overal wel vinden, bijvoorbeeld bij Rivièra Maison.

Oude foto’s
Vind je oude zwartwitfoto’s ook zo mooi? Als je ze niet in het familiefotoalbum kunt vinden, zoek je ze online, bijvoorbeeld op Marktplaats. Hier wordt altijd een enorme schat aan stadsgezichten, portretten en ansichtkaarten aangeboden, die prachtig staan in een brocante fotolijst. Ook op rommelmarkten en in tweedehandswinkels worden vaak foto’s en ansichtkaarten aangeboden. Neem de tijd en blader erdoor – er zitten vaak juweeltjes van portretten tussen!

Aan de slag
Koop een nieuw of oud fotolijstje van hout en maak er zelf een brocante fotolijst van. Helemaal niet moeilijk! De lijst kan eenvoudig en strak zijn of bewerkt met bloemetjes of andere versieringen. Ontvet het hout en schuur het. Verf het daarna met matte witte verf een schuur de randen lichtjes op zodat het hout zichtbaar wordt. Foto erin en klaar is kees!

Weblinks:
www.harrierombouts.nl
www.rivieramaison.nl
www.marktplaats.nl


2 reacties op “Brocante fotolijst”

  1. […] TIP Kijk ook op onze pagina Brocante Fotolijst. […]

  2. […] fotolijsten Brocante foto’s horen eigenlijk in een brocante fotolijst, want zo komt die ene schitterende foto net wat beter uit. Brocante fotolijsten vind je bij Bries […]

Geef een reactie