Lille Brocantemarkt 2011

Alle brocante liefhebbers houden het eerste weekend van september in hun agenda vrij voor de Lille Brocantemarkt 2011.

Dit is namelijk de grootste antiekmarkt van Europa met jaarlijks bijna twee miljoen bezoekers. De sfeer op deze ‘Braderie’ is fantastisch en heeft wel iets weg van de Amsterdamse vrijmarkt op Koninginnedag. De antiekmarkt vindt plaats in het oude stadscentrum van Lille en bestaat uit meer dan honderd kilometer antiek en brocante. Dat zijn dus duizenden kramen met brocante schatten!

Wat kun je verwachten van deze brocantemarkt?
Vanaf de start op zaterdagmiddag heb je drieëndertig uur onafgebroken de tijd om rond te neuzen. Maar waar moet je beginnen met snuffelen? Overal zijn immers meubels, schilderijen, beeldjes en allerlei andere spullen te vinden. Hier een grove indeling van de markt:
De brocantemarkt van Lille is geconcentreerd rond de Façade de l’Esplanade, recht tegenover het Champs de Mars waar de kermis plaatsvindt. Voor de beroepsantiquairs moet je naar de Boulevard Jean-Baptiste Lebas en omliggende straten en in de Rue de Léon Trulin vestigen zich een tiental beroepsbrocanteurs uit Engeland, Ierland en Bourgondië. Neem na een paar uur rondstruinen even de tijd om van de lokale specialiteit te genieten: mosselen met frites. De lege mosselschelpen worden op de stoep gegooid, zodat men na het weekend kan zien wie de meeste klandizie heeft gehad.

Goed voorbereid op weg
Om je bezoek aan de Lille brocantemarkt 2011 tot een succes te maken is het verstandig goed voorbereid op weg te gaan. Dat begint al bij de reis naar Lille toe. Bij touroperators zoals BBA Tours kun je een heel weekend boeken, waardoor je verzekerd bent van vervoer en een slaapplaats. Wie met eigen vervoer komt, doet er goed aan om ruim van tevoren een hotelkamer te boeken (Cityzapper). De Dienst van Toerisme van Lille biedt hulp bij het reserveren van een hotelkamer. Op hun website vind je bovendien veel praktische informatie. De site vermeldt bijvoorbeeld welke metro’s en treinen je kunt gebruiken, omdat de binnenstad alleen voor voetgangers toegankelijk is. Trek vooral goede schoenen aan, want in totaal is er ruim honderd kilometer aan kramen te bekijken. En denk daarnaast aan een klein boodschappenkarretje of koffer op wieltjes waarin je de aankopen kunt vervoeren.

Links websites:
www.bbatours.com
www.cityzapper.nl
www.lilletourism.com


4 reacties op “Lille Brocantemarkt 2011”

  1. […] De bekendste Franse brocantemarkt De Braderie is de brocantemarkt van Lille die wordt gehouden in het eerste weekend van september. Dit is de grootste antiekmarkt van Europa en hij duurt een heel weekend. Hier vind je uitgebreide informatie over deze beroemde brocantemarkt in Lille. […]

  2. […] ook het artikel Lille Brocantemarkt 2011 voor tips en een handige […]

  3. […] De bekendste Franse brocantemarkt De Braderie is de brocantemarkt van Lille die wordt gehouden in het eerste weekend van september. Dit is de grootste antiekmarkt van Europa en hij duurt een heel weekend. Hier vind je uitgebreide informatie over deze beroemde brocantemarkt in Lille. […]

  4. […] beddengoed, tafel- en badtextiel en kleding een geliefde plek om uitgebreid te struinen. Kijk hier voor meer […]

Geef een reactie