Brocante Stavelot

Stavelot in de Belgische Ardennen is een prima basis als je op brocantejacht wilt gaan. In Stavelot zelf maar ook in de directe omgeving worden geregeld brocantemarkten gehouden.

brocante potStavelot
Eens per jaar wordt het centrum van het historische Stavelot voor verkeer afgesloten en wordt er een grote brocantemarkt gehouden. Deze zal plaatsvinden op 24 juni 2012. Het is een gezellige, zomerse rommelmarkt waar je vele interessante vondsten kunt doen.
Donderdags vindt de wekelijkse markt in Stavelot plaats, op het voorplein van de Abdij. Dit is een gezellige markt zoals je die overal vindt: marktkramen met allerlei fruit, groenten, gebraden kip, bloemen, noem maar op!

In de buurt van Stavelot
Spa
Andere brocante- en vlooienmarkten vind je op de site van Ardennenbed, zoals de wekelijkse brocantemarkt die elke zondag in het centrum van Spa gehouden wordt van 8:00-13:00 uur.

Luik
Elke vrijdag vindt in de Simenonwijk van Luik een rommelmarkt van Saint-Phollien plaats, de hele dag. En het hele jaar door wordt elke zaterdag in Luik de markt van Amercoeur gehouden.
Elke zondag wordt in Luik van 8:00-14:00 uur langs de Quai de Maestricht de La Batte-markt gehouden, met groente, fruit, kaas, boeken en planten. Het is de grootste en oudste markt van België.

Overig
In Welkenraedt wordt het hele jaar door elke zondag van 7:00-13:00 uur een grote brocante- en rommelmarkt gehouden op het Place des Combattants.
In Malmédy wordt op 27 november een herfstrommelmarkt georganiseerd.


Geef een reactie