Brocante markten Noord-Frankrijk

In Noord-Frankrijk worden zo veel brocante-, rommel- en antiekmarkten gehouden dat het kan gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Met deze handige sites helpen we je een keus te maken uit het overweldigende aanbod brocantemarkten in Noord-Frankrijk.

Brocante reclamebordenIn Noord-Frankrijk worden elk weekend op veel plaatsen brocantemarkten gehouden. Om je op weg te helpen hebben Vide Greniers en Info Brocantes de markten op regio bijeen gebracht. Hier vind je kleine plaatselijke markten, antiekmarkten en rommelmarkten maar ook wekelijks of dagelijks terugkerende brocante- en antiekevenementen. Brocabrac werkt met een kaart van Frankrijk waarop je de regio kunt aanklikken. Stuk voor stuk handige, overzichtelijke sites die je helpen een keus te maken. Zoals brocante in Hesdin, Frankrijk.  

Lille
De topper van de brocante markten in Noord-Frankrijk is in Lille. Het eerste weekend van september, 3 en 4 september dit jaar, vindt in deze stad de grootste antiekmarkt van Europa plaats. Elk jaar komen hier bijna twee miljoen bezoekers op af. In het oude centrum van de stad is in totaal meer dan honderd kilometer gereserveerd voor antiek en brocante. Wandelschoenen aan, tassen mee en sla je slag bij een van de duizenden kramen. Ga meteen langs bij de Boulevard Jean-Baptiste Lebas en de omliggende straten voor de antiquairs aldaar en de Rue de Léon Trulin, waar brocantezaakjes met Engelse, Ierse en Bourgondische eigenaren zijn gevestigd. Kun je geen hotelkamer vinden? Kijk of de Dienst Toerisme van Lille je nog aan een kamer kan helpen.

TIP Kijk ook hier voor tips over hoe je je bezoek aan een brocantemarkt zo succesvol mogelijk kunt maken.


4 reacties op “Brocante markten Noord-Frankrijk”

  1. […] brocante markt van Europa. Voor echte liefhebbers dus heel erg de moeite waard. In het artikel Brocante in Noord-Frankrijk vind je de informatie die je nodig […]

  2. Peter zegt:

    Hi. Wanneer zijn er markten in hesdin. Pais de calais. Groetje pierre

  3. Redactie zegt:

    Beste Peter, Helaas hebben we hier nog geen informatie over. Je kunt het beste even zoeken op Google. Brocante Hesdin 2014. Zo komen wij ook aan onze info. Veel succes. Vriendelijke groeten.

  4. rosette forret zegt:

    dag ik had heel graag geweten waar ze in noord frankrijk van die leuke vintage stofjes verkopen ook van died kleedjes voor carnaval dank indien je kan antwoorden

Geef een reactie