Brocante vergiet

De juiste keukenaccessoires geven sfeer aan je keuken en aan een gedekte tafel. Een mooi brocante vergiet is daar een van. Hang hem aan het keukenrek en je hebt een eye-catcher.

Emaillen
Stijlvol en echt oud is het vergiet van emaillen. De ouderwetse kleuren blauw en groen geven je keuken of tafel een landelijke uitstraling. Roestplekken moet je bij deze oudjes op de koop toenemen. Een mooi pastel groen vergiet wordt verkocht bij Styling & Living. Een robuuster exemplaar vind je bij Geartsje.

Op pootjes
Sommigen oude vergieten in de omloop hebben pootjes. Van die sierlijke witte vergieten waar je bijvoorbeeld fruit in wast. Met zo’n mooi exemplaar kan het fruit met vergiet en al op tafel. Bij De Woonwinkel hebben ze zo’n oud exemplaar op pootjes in de collectie. Ook Vloed & Ebbe verkoopt ze. Wees er snel bij, want van de tweedehands exemplaren is er vaak maar een.

Goedkoop brocante vergiet
Maar het goedkoopste vergiet scoor je natuurlijk nog altijd op een brocantemarkt of rommelmarkt. Hou je ogen open en onderhandel goed. Vaak staan er naast handelaren ook particulieren op zo’n markt. Bij hun kom je het goedkoopst aan een prachtexemplaar. Kijk ook gerust op Markplaats voor tweedehands keukenaccessoires. Vaak gaan voor kleine bedragen hele mooie brocante artikelen in de verkoop. De echte speurneus gaat dus op pad, om niet een nieuw Ikea vergiet te kopen, maar een authentiek exemplaar uit vroegere sferen.

Credits beeld: Styling & Living


Geef een reactie