Brocante flessenrek

Voordat de melkman langskwam zorgde je dat het flessenrek buiten stond. Handig, dan kon je 6 flessen tegelijk naar binnen sjouwen.

Tegenwoordig gaan we bijna allemaal naar de supermarkt en het flessenrek wordt daarom nog maar nauwelijks gebruikt. De oude exemplaren zijn daarom op veel plekken verkrijgbaar. Een brocante flessenrek staat prachtig in een brocante/landelijke keuken.

Gegalvaniseerd brocante flessenrek
Een gegalvaniseerd flessenrek is licht van gewicht doordat het meestel plastic is met een laagje metaal. Bijvoorbeeld deze van Van Dittum en Dattum. Of een extra groot exemplaar van Brocante aan de Zee.

Houten brocante flessenrek
Naast staal heb je de ouderwetse flessenrekken ook van hout. Ook hier kunnen 6 flessen in. Of je dit doet is aan jou. Gebruik het rekje bijvoorbeeld om oude flessen in te etaleren, zet er een bloem in en het plaatje is compleet. Een brocante houten flessenrek kun je o.a. kopen bij De Pruttelpot. Iets stoerder, voor in de boerenkeuken, is het flessenrek van FAIR & FAIR.

Verzinkt
De oude kratten van Campina zijn van verzinkt metaal en extra zware kwaliteit. Je vindt ze op een brocante markt of in de showroom van de Verzamel jaarbeurs. Een echt oudje uit Engeland verkopen ze bij Aviale.

Voor in het flessenrek
Zonder inhoud ziet een oud flessenrek er al mooi uit, maar het is nog leuker om het rek te vullen met bijvoorbeeld mooie brocante spuitflessen. Bij de winkel Hout en Nieuw in Amsterdam vind je spuitflessen en vazen in diverse maten en kleuren. Perfect om jouw brocante flessenrek mee te vullen.

Credits beeld: Van Dittum en Dattum (flessenrek linksboven)


Geef een reactie