Landelijk medicijnkastje

Medicijnkastjes worden vaak geassocieerd met koud en kil. Iets wat je graag wilt voorkomen. Op zoek naar een mooi passend landelijk medicijnkastje voor in de badkamer? Met een verzameling aan leuke adresjes kan de zoektocht beginnen!

Allereerst Affaire d’Eau, waar je niet alleen landelijke medicijnkastjes kunt vinden maar ook mooie antieke spullen waarmee je onder andere je badkamer kunt decoreren. Zeker de moeite waard! Bij Het Inboedelhuis kun je terecht met eventuele opknapmogelijkheden voor brocante meubels, maar hun assortiment biedt ook een ruime keus uit veel antieke meubels.

Brocante kastjes
Medicijnen hoeven natuurlijk niet per se bewaard te worden in een landelijke medicijnkast, want eigenlijk kan elk hangkastje daarvoor dienen. Om toch in de landelijke stijlen te blijven heeft Old Basics altijd leuke kastjes op voorraad die ook dienst doen als medicijnkast. Tevens heeft Brocante Atcetera een ideale zoekmachine voor brocante meubels.

In Stijl
Bij Neef Louis en De Tuinkamer Brocante vind je kasten die de rest van de badkamer helemaal afmaken qua stijl. Oude dokters-, apothekers- en ziekenhuiskasten, allemaal in landelijke sferen. Ze zijn wit, van metaal of staan op pootjes en hebben vaak een (glazen) deurtje. Niet echt ideaal om het als landelijk medicijnkastje te gebruiken wanneer er kinderen in de buurt zijn. Maar wanneer dat niet het geval is kun je het mooi als vitrinekast gebruiken waar je bijvoorbeeld wat antieke spulletjes in tentoonstelt.

TIP! Het is belangrijk medicijnen buiten bereik van kinderen te bewaren. Leg ze daarom altijd op een hoge plaats waar kinderen niet bij kunnen, liefst achter een deurtje dat op slot zit. Verder: op kamertemperatuur, donker en droog. Eigenlijk is de badkamer geen ideale plek voor het bewaren van medicijnen omdat de ruimte te vochtig kan zijn.


Geef een reactie