Brocante nachtkastje

Bijzonder praktisch, een brocante nachtkastje. Je wekker staat er op, en het boek waar je ’s avonds in leest ligt er voor het grijpen. Of misschien dient het vooral om die mooie lamp op te kunnen zetten. Hoe dan ook, een nachtkastje is onmisbaar in elke slaapkamer.

Bepaal wat er bij het interieur past
De eerste keuze is: wat voor soort brocante nachtkastje wil je? Er zijn sierlijke exemplaren met tierlantijnen en laatjes, zoals bij Swiet. Groot en klein, hoog en laag, zwart en wit, simpel en uitbundig. Maar misschien vind je een stoer, eenvoudig tafeltje wel geschikter. Mooi zijn de kasten van Het Inboedelhuis, je kan zelf bepalen hoe ze eruit komen te zien. Zowel kleur als inhoud. Harmonie creëer je als het qua materiaal en kleur overeenkomt met het bed.

Maar als je bed wat meer ingetogen is,
kun je ook van je nachtkastjes de blikvangers van de slaapkamer maken. De nachtkastjes mogen dan best flinke afmetingen hebben en een opvallende kleur of glanslak. Als het af is, zet je er brocante voorwerpen op. Veel mensen bieden via internet hun oude nachtkastjes aan, dus werp regelmatig een blik op websites met tweedehands spullen, zoals Marktplaats en Speurders.

Een brocante nachtkastje opknappen
Voor een houten nachtkastje geldt: voordat je hem een nieuw kleurtje geeft, eerst goed ontvetten en schuren. Op een glad oppervlak pakt verf of lak veel beter. Je maakt het nachtkastje af door er bijpassende brocante handgrepen of deurknoppen te plaatsen. In de webshop Meubelbeslag (met showroom in Garderen), vind je een uitgebreide collectie knoppen, grepen, ringen en kommen in brocante en landelijke stijl. brocante-nachtkastjeGrote, brocante nachtkastjes ogen minder massief door ze wit te schilderen en tegen een frisse achtergrond te plaatsen, bijvoorbeeld een wand met brocante behang. Bij Het Packhuys vind je nachtkastjes die af zijn maar ook opknap exemplaren.Een reactie op “Brocante nachtkastje”

  1. Brocante nachtkastje – Alles Brocante

Geef een reactie