Brocante kuifkast

Een brocante kuifkast heeft iets statigs. Ze doen een beetje denken aan deftige oude dametjes en vragen dan ook om eerbied. Geef een brocante kuifkast een waardige plek in huis en behandel haar met respect!

Het Inboedelhuis heeft een enorme voorraad antieke en brocante houten kasten, waaronder ook brocante kuifkasten. Probeer het ook bij Old Basics, waar altijd een grote en mooie collectie van allerhande brocante kasten te vinden is, en bij Route53. Ga ook op de maandelijkse open zaterdag langs bij Havenloods23. Voor het wat serieuzere werk ga je naar een antiekwinkel, zoals Wildschut Antiek. Als je niet slaagt op bovenstaande adressen, probeer het dan op Marktplaats, waar een heel arsenaal aan brocante kuifkasten op nieuwe eigenaren staat te wachten!

Opknappen
Laat je brocante kuifkast zoals deze is of behandel de kast met verf in een stijlvolle kleur, zoals hier beschreven staat. Als je een beetje handig bent is dat een fluitje van een cent en heb je een kast die helemaal in je smaak is en die perfect bij de rest van het interieur past. PTMD heeft een serie prachtige verfkleuren, net als Pure & Original, of probeer de collectie van het Zweedse merk Moose Färg, die bestaat uit authentieke Zweedse kleuren: erg mooi! Ook heel stijlvol zijn de verven van Painting the Past.

Versieren
Verf ook de binnenkant van de brocante kuifkast, eventueel in een kleur die contrasteert met die van de buitenkant. Versier de planken aan de voorkant met een kantrandje voor een lieflijk, romantisch effect. Vervang eventueel de kastknopjes en een kast die je eerst saai vond, is veranderd in een blikvanger.

Beeld: ariadne at Home 12-2011 gemaakt door Alan Jensen


Geef een reactie