Brocante wekker

Met de huidige technologie├źn zou je bijna vergeten hoe betrouwbaar oude wekkers zijn. Naast betrouwbaar zijn ze natuurlijk prachtig en krijgen ze een ereplaatsje op je nachtkastje.

Oude brocante wekkers kennen we voornamelijk van de vorm. Rond, met bovenop twee belletjes en de beruchte uit-knop. Sommige moeten nog met de hand opgewonden worden, zodat je zeker weet dat je uit je bed gelicht wordt door dat oorverdovende alarm. Lang niet alle brocante wekkers hebben zo’n harde toon, probeer hem dus even uit voordat je hem aanschaft.

Keus genoeg
Oude, ronde, houten, ijzeren. Bij Van Dittum & Dattum hebben ze heel veel keus in wekkers en klokken. Geef ze een mooi plaatsje. Houd ook je ogen open op een brocante markt of in antiek winkeltjes. Dit zijn fijne adresjes om een echte oude klok te scoren. Waar en wanneer de markten plaatsvinden, zie in de agenda. Neus ook even rond in de webshop van Something old something new, zoals de naam al zegt brocante en nieuwe spulletjes.

Klokken
Naast een wekker kun je ook een klok gebruiken. Deze zijn praktisch, maar staan heel mooi als decoratie. Bijvoorbeeld op de vensterbank of op een oud brocante tafeltje. Voor nieuwe merken kun je op veel plekken terecht. Winkels als Blokker of Leenbakker hebben namelijk steeds vaker decoratie in brocante stijl. Hou je van cijfers en letters? Dan is de collectie van Riverdale of Riviera Maison wellicht iets voor jou.


Geef een reactie