Brocante fotocollage

Je maakt een groot, persoonlijk kunstwerk door alle brocante lijstjes en afbeeldinge die je hebt bij elkaar op te hangen. Dit kan overal in huis. In het trapgat, boven je bed of bank, in de studeerkamer. Je creëert een brocante fotocollage met name met vintage plaatjes.

Brocante fotocollage maken
Wil je al je brocante (vintage) plaatjes verzamelen en er een collage van maken? Gebruik dan al je brocante lijstjes (bijvoorbeeld van La Maison de Brocante) en maak er één geheel van of beplak de muur met brocante muursticker lijstjes! Gespot op Decor8.

Het leuke van een collages is dat je je favoriete foto’s bij elkaar op één plek brengt. Brocante plaatjes hebben allemaal een beetje zo’n sepia gloed, waardoor je meteen dat landelijke in huis haalt. Op Flickr vind je gratis vintage afbeeldingen die je kunt printen en tot een collage kunt maken. Op de website van vtwonen maak je eenvoudig een collage/moodboard met de mooiste brocante interieurafbeeldingen uit hun archief.

Verschillende formaten
Op Easycollage maak je gemakkelijk je eigen brocante fotocollage. Upload je favoriete foto’s en zet deze bijvoorbeeld in een frame van vintage kettingen. Vervolgens kies je een poster of een canvasdoek en je hebt binnen no-time je eigen collage aan de muur hangen. Je hoeft niets te downloaden of te installeren, want je kunt gelijk aan de slag. Super handig en leuk! Collages staan bekend om de verschillende soorten formaten die je naast- en op elkaar plaatst voor een extra speels effect.

Online je favoriete brocante afbeeldingen verzamelen? Maak een account aan op Pinterest, de verzamelplek voor alle mooiste afbeeldingen online.

Tip: koop voor een wat stoerder resultaat een groot prikbord en prik of tape (met maskingtape) daar alle foto’s, kaarten en brocante prulletjes op die jou inspireren! Op de blog van La Belle Brocante vind je allerlei plaatjes die zeer geschikt zijn voor een mooie brocante fotocollage.

Credits beeld boven: Wall stories – beneden: Love Mea


Een reactie op “Brocante fotocollage”

  1. […] niet alleen voor inspiratie, maar ook voor decoratie. Naast een brocante moodboard kun je ook een brocante fotocollage maken. Net iets anders, maar net zo […]

Geef een reactie