Brocante ijzeren hekken

Zijn je huis en tuin helemaal ingericht, maak de buitenboel dan in stijl af met een brocante ijzeren hek. Want hekken die al een leven achter de rug hebben, voegen zo veel meer karakter toe dan een glimmend nieuw hek! Begin je zoektocht naar een brocante ijzeren hek op onderstaande adressen.

Handelaren in oude bouwmaterialen halen vaak hele panden en tuinen leeg van gebouwen die worden afgebroken. Zij zijn een prima plek om je zoektocht naar brocante ijzeren hekken te beginnen. Van lage tuinhekjes tot hoge draaihekken, en van een klein hekje tot een metersbreed hek. Van een eenvoudig Hollands boogjeshek tot ingewikkelde gekrulde exemplaren uit Frankrijk.

Brocante ijzeren hekken

Ga kijken bij J. van IJken, ‘t Achterhuis,Piet Jonker, Benko of Theo Evers. Online staat wel een selectie van wat deze giganten aanbieden en krijg je daar een indruk van, maar vaak is de voorraad zo groot dat het onmogelijk is om alles wat ze verkopen online te zetten. Op pad dus! Neem er goed de tijd voor, want er is heel veel te zien bij deze handelaren.

Landelijke hekken

Probeer het ook op Marktplaats. Boeren landhekken en Franse veldhekken vind je onder meer bij De Zomereik. Nieuw, dat wel, maar in rustieke, landelijke stijl. Zoek je een brocante ijzeren traphekje, ga dan naar bovenstaande handelaren in oude bouwmaterialen of naar De Weldaad, waar vele spijltjes worden verkocht: van sommige spijltjes hebben ze een uitgebreide verzameling op voorraad waaraan je zeker genoeg zult hebben. Laat ze zoals ze zijn, mooi gebladderd, of zet ze eerst in de verf.

Brocante tuinhek

Een brocante tuinhek met spijlen is leuk als hek voor om de tuin, maar natuurlijk ook als afscheiding. Creëer op deze manier een gezellig zithoekje. De hekjes van Tuinsier lenen zich hier uitermate goed voor. Heb je een mooi brocante ijzeren hek gevonden maar kan het wel een likje verf gebruiken? Verwijder eventuele roest, ontvet het hek, breng een laag metaalprimer aan en lak af met een metaalverf. Lees hier tot in detail hoe je een brocante ijzeren hek kunt verven.


Een reactie op “Brocante ijzeren hekken”

  1. […] Brocante ijzeren hekken – Alles Brocanteantieke bouwmaterialen smeedijzeren gietijzeren poorten hekkens hekwerk. […]

Geef een reactie