11: Marjan Roetgerink

‘Binnenkijken bij’ is een categorie op Allesbrocante.nl. Om je te inspireren en om je een idee te geven van hoe andere brocante liefhebbers leven. Deze week krijgen we een kijkje in de woning van Marjan Roetgerink, waarbij de voorliefde voor Engels brocante duidelijk zichtbaar is.

Vertel kort iets over jezelf
Mijn naam is Marjan Roetgerink ben 53 jaar getrouwd en moeder van 2 jongens waarvan de een inmiddels samenwoont en de andere nog gezellig thuis is. Als huisdier hebben we een ruwharige Teckel met de naam Balou. Ik werk twee dagen als administratief medewerkster op een kantoor in Enschede. Ik hou erg van lezen en ben ook graag bezig in de tuin en wandelen met Balou. Vind het leuk om High Tea’s te organiseren en zelf lekkere cakes en sandwiches hiervoor te maken. Ook probeer ik elk weekend wel een rommelmarkt te bezoeken om leuke brocante spulletjes te vinden voor mijn webwinkel: www.lamoura .nl

Vanwaar de liefde voor brocante
Als meisje van 16 werkte ik in een antiekwinkel bij ons in Goor. Ik mocht toen ook al mee naar Engeland om inkopen te doen, vond toen oude spulletjes al erg mooi. De eerste brocante heb ik in deze Antiekwinkel gekocht van mijn spaarcenten, een mooie oude kaptafel deze zou ik dan ook nooit weg doen. In ons eerste huis stonden dan ook bijna geen nieuwe meubelen maar een oude eettafel en een leuke boerenmeidenkast van mijn opa en oma. En zo zijn er steeds meer brocante spulletjes in het huis gekomen waarvan ik blij werd als ik weer iets had gevonden wat mooi bij ons in huis paste. Na een verhuizing ben ik spulletjes op een rommelmarkt gaan verkopen. Zo is ook het idee ontstaan om dit zelf te gaan doen, zou graag een winkeltje willen maar heb toch maar gekozen voor een webwinkel.

Wat is je meest waardevolle brocante meubelstuk en hoe kom je er aan?
Ik heb twee meubelstukken waar ik erg aan gehecht ben, dat is mijn kaptafel die ik van mijn eerste verdiende centen heb gekocht bij de antiekwinkel en de boerenmeidenkast van mijn oma die zij mee nam als ze bij de boer werkte om haar kleren in te doen. Ook ben ik erg gehecht aan mijn Theresiabeeld dit was het eerste beeld dat ik kocht, het is licht beschadigd maar o zo mooi om te zien.

Heb je tips om je interieur een brocante sfeer te geven?
Ja, goeie vraag ik vind dit erg moeilijk, je moet je eigen gevoel volgen en doen wat je mooi vindt en wat bij je past. Zelf heb ik op dit moment de Engelse stijl, basis licht maar wel warm aangekleed. Hierbij kunnen tijdschriften dan ook een grote rol spelen vooral in het tijdschrift van Jeanne d’arc Living daar kan ik helemaal in wegdromen.

Welke brocante markt bezoek je graag?
Wij gaan de laatste jaren naar Engeland langs antiekcentres en carbootsales en proberen een paar keer per jaar naar België te gaan. Ook bezoek ik graag de vlooienmarkten hier in de buurt. Natuurlijk op vakantie naar Frankrijk en dan heerlijk naar de Franse markten en vooral de dorpsmarktjes die zijn zo gezellig, knus en betaalbaar.

Aan wie geef je het stokje door?
Ik geef het stokje door aan Lia ik heb haar twee jaar geleden ontmoet op een camping in Frankrijk en is door mij verslaafd geraakt aan brocante , haar huis is hierdoor helemaal veranderd.


Geef een reactie