Brocante klepbank

Een brocante klepbank is echt een aanwinst voor je huis. Niet alleen staat zo’n oude houten keukenbank prachtig in de keuken of hal; de brocante klepbank biedt veel opbergruimte of, bij de originele Zweedse versie, een extra slaapplek.

klepbank-brocante Niet alle Zweedse klepbanken zijn om te bouwen tot logeerbed; sommige klepbanken hebben enkel opbergruimte onder de zitting. Andere brocante klepbanken, te herkennen aan twee extra pootjes aan de voorkant, kun je uittrekken tot je een eenpersoons logeerbed hebt. Let goed op de breedte van de bank: sommige brocante klepbanken kunnen voor lange gasten aan de krappe kant zijn.

Uit Zweden

Nieuwe en brocante klepbanken, strak in de lak of nog in de originele verf van 100 jaar geleden: je vindt ze bij Broers & Broers. Bij De Zweedse Winkel vind je een grote collectie brocante klepbanken in alle stijlen: met prachtig houtsnijwerk, eenvoudige keukenbanken, chique empirebanken of in gustaviaanse stijl. Bij Rosa Rugosa worden de brocante klepbanken netjes in de verf gezet voor ze worden verkocht, tenzij de originele verflaag nog heel mooi is.

Keuken- en halklepbanken

Ook bij Les Brocanteurs vind je een uitgebreide collectie brocante klepbanken, met of zonder armleuningen (omdat die in de weg kunnen zitten bij het aan tafel schuiven van de klepbank). Hier vind je niet de Zweedse uitschuifbare brocante klepbanken maar wel keukenbanken met lekker veel opbergruimte onder de klep. Veelal in de originele, witte verf.

Ben je op zoek naar een retro klepbank, probeer het dan bij De Bonte Kamer. Hier worden brocante klepbanken uit de jaren vijftig en zestig verkocht. Overigens is een brocante klepbank ook in de hal een prima opberger. Daar wordt de bank vanzelf de plek waar schoenen aan en uit worden gedaan. De ruimte onder de zitting wordt dan een praktische opberger voor typische buitenkleding als regenpakken, wanten, hoeden en paraplu’s.

Credits beeld: Het Meihuys


3 reacties op “Brocante klepbank”

  1. […] hartstikke handig. Je kunt ervoor kiezen om een klepbank te kopen. Kijk dan eens bij het artikel brocante klepbank. Hier vind je adressen waar je op zoek kunt gaan naar een klepbank. Maar je kan ook een klepbank […]

  2. […] tot je een eenpersoons logeerbed hebt. Maar er zijn nog meer soorten klepbanken. In het artikel brocante klepbank lees je hier meer over. Daarnaast vind je hier meer informatie over winkels waar je op zoek kunt […]

  3. […] soorten klepbanken te verkrijgen. Voor meer informatie zou je eens kunnen kijken bij het artikel brocante klepbank op onze website. Kleed de bank mooi aan met brocante kussens en het is echt een aanwinst in de […]

Geef een reactie