De Nationale Kringloopdag – De vlag uit voor hergebruik!

Ontdek de wereld achter de kringloop op de Nationale Kringloopdag. Een dag vol gezellige en unieke activiteiten bij de kringloopwinkel bij jou in de buurt! Ieder jaar een ander thema.

In 2009 heeft Nederland voor het eerst kennis gemaakt met de wereld achter de kringloop door het thema: “Ontdek de wereld achter de kringloop”. Het was feest in bijna alle bij BKN (Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland) aangesloten kringloopwinkels in Nederland. De eerste en zeer succesvolle Nationale Kringloopdag (NKD).

6 oktober 2012 de 4e editie
De NKD 2012, de inmiddels 4e editie, zal plaatsvinden op zaterdag 6 oktober 2012. Het thema van dit jaar is: “De vlag uit voor hergebruik!”. De NKD 2012 gaat 2 weken voorafgaand aan 6 oktober met verschillende acties bijdragen aan een landelijke inzameling van hergebruikte spullen. Spullen die een tweede leven krijgen en daardoor niet onnodig in de afvalstroom terecht komen. Op deze manier voorkomen we een hoop CO2-uitstoot, omdat er geen energie en grondstoffen, zoals hout en metaal, nodig zijn om bijvoorbeeld een nieuwe tafel te maken. Uitermate geschikt voor hergebruik zijn onder andere: speelgoed, kleren, stoelen, schemerlampen, cd’s, tafels, kasten en boeken!

Doe mee!

Er zijn allerlei unieke acties en iedereen helpt mee; jong en oud! Vind lang verborgen schatten in kringloopwinkels uit het hele land in de online veilingkast, binnenkort online. Ruil je boek voor een ander leuk boek in het kader van de Kinderboekenweek en maak kennis met Hansje Kringloop. Kortom doe mee met diverse leuke acties waar je kans maakt op unieke prijzen als je jouw spullen naar een deelnemende kringloopwinkel bij jou in de buurt brengt. Op 6 oktober worden deze 2 actieweken afgesloten met een feestelijke dag, waar volop prijzen gewonnen kunnen worden.

Nieuwsgierig naar alle acties?
Wil je meer informatie over de deelnemende winkels? Check www.kringloopdag.nl , deze website geeft je alle informatie over de NKD 2012 en over de sponsoren die deze dag mede mogelijk maken. Nationale Kringloopdag heeft dit jaar, naast een Twitteraccount, ook een Facebookpagina. Like ons en ontvang regelmatig tips over hergebruik en andere leuke kringloop-weetjes!

Meer weten over deze dag? Kijk op: www.kringloopdag.nl
of kijk bij de branchevereniging: www.kringloopwinkels.nl


Geef een reactie