Brocantemarkt Lille 2012

Als je van brocante houdt dan kun je dé grootste antiek- en brocantemarkt van Europa in het Franse plaatsje Lille niet aan je neus voorbij laten gaan. Het tweedaagse festijn begint dit jaar op zaterdag 1 september.

Jaarlijks trekken zo’n twee miljoen brocanteliefhebbers naar het oude stadscentrum van Lille. De honderd kilometer lange antiek- en brocantemarkt bestaat uit duizenden kraampjes. Genoeg te zien en te vinden dus! Alom brocante pracht en praal. Het heeft eigenlijk wel wat weg van de Amsterdamse vrijmarkt met Koninginnedag.

Vooruitblik Lille brocantemarkt 2012
Zaterdagmiddag 1 september om twee uur gaat het evenement van start en het eindigt zondags om elf uur ’s avonds. Drieëndertig uur de kans om te verkopen of beter nog; het kopen van je favoriete antieke of brocante waar. Oude boeken, meubels, serviesgoed, kleding en nog veel meer hebbedingetjes. Je zult er zeker slagen!

Wat moet je zien?
Bij l’Esplanade, tegenover de Champ de Mars, vind je vooral veel kleine meubels en prullaria. Op de Boulevard Jean-Baptiste Lebas , omliggende straten en de Rue de Léon Trulin zijn de beroepsantiquairs gevestigd uit Engeland, Bourgondië en Ierland. Dit zijn de echte antiekhandelaren die de grootste garderobekasten, fauteuils tot eettafels verkopen.

Op de Champ de Mars bevindt zich een kermis met wel 200 attracties, die non-stop draaien – zelfs in de nacht van zaterdag op zondag! Het evenement staat ook in het teken van gezelligheid. Straattheaters, jazz- en popconcerten zorgen voor een plezierige sfeer. Je kunt er ook genieten van de lokale specialiteiten: moules-frites (mosselen en frietjes) als je even wilt bijkomen van al dat slenteren.

Goed voorbereid op pad
Om je bezoek aan de brocantemarkt in Lille 2012 tot een succes te maken is het verstandig goed voorbereid op pad te gaan. Er zijn touroperators die je verzekeren van vervoer en zelf een slaapplaats. BBA Tours brengt je al per luxe tourbus naar Lille – voor rond de dertig euro! Maar wil je liever met eigen vervoer, dan zou je er goed aan doen om de hotelkamer ruim van te voren te boeken. Bijvoorbeeld bij Booking.com, hier geven ze je een overzicht van 55 hotels in verschillende prijsklassen.

Bovendien biedt De Dienst van Toerisme van Lille je veel praktische informatie. Welke metro’s en treinen je o.a. kunt pakken. De binnenstad schijnt namelijk alleen voor voetgangers toegankelijk te zijn. Tip: trek vooral goede schoenen aan, want met honderd kilometer aan kraampjes is het zonde als je na een uur pijnlijke voeten hebt. Ook geen overbodige luxe is een klein koffertje of boodschappenkarretje op wieltjes waar je je brocante spulletjes in kunt vervoeren.

Bekijk ook het verslag van het bezoek aan de brocantemarkt in Lille vorig jaar: Lille; 100 km brocante.

Credits beeld: Brocante Gids


Geef een reactie