Brocante linnenkast

Een tijd geleden was een goedgevulde linnenkast de trots van elke huisvrouw. Het linnengoed werd op een speciale manier gevouwen voordat het in de kast werd opgeborgen. Om stapels bijeen te binden werden mooie linten gebruikt. Ook nu nog is een brocante linnenkast een blikvanger in de slaapkamer. Hier lees je hoe je aan een brocante linnenkast komt.

Brocante linnenkast

Welke kast gebruik je als linnenkast?

Besluit je op een brocantemarkt op zoek te gaan naar een linnenkast, ga dan goed voorbereid op weg met een aanhangwagen of busje. Ga ook zeker eens langs bij de vele antiek- en tweedehandswinkels in grote steden. Bijvoorbeeld bij Swiet in België, zij hebben een uitgebreide keus aan linnenkasten.

Brocante linnenkast

Maar welke kast is nu een linnenkast? De klassieke modellen hebben twee deuren, een hanggedeelte en vaak onderin enkele lades. Antiek- en brocantewinkel Cedante heeft mooie linnenkasten van dit model, geschilderd in kalktinten. Of kijk eens bij De Brocanterie in Nijmegen. Zo’n grote houten kast met mooie deuren is altijd prachtig. Maar eigenlijk maakt het niet uit wat voor type kast je als linnenkast inricht. Misschien wil je het meest bijzondere linnengoed wel laten zien. Dan is een kast met glazen deuren en legplanken de oplossing.

Op zoek naar die ene linnenkast

Als je op zoek gaat naar een brocante linnenkast wil je kunnen kiezen uit meerdere modellen. Bij Van Dijk en Ko kun je dan je hart ophalen. Diverse linnenkasten, de meeste uit Hongarije en in verschillende kleuren, te bekijken in een grote loods.

Op maat

Liever zelf je linnenkast ontwerpen? Bij Old Basics maken ze er een voor je op maat, zodat je hem zelf kunt indelen met hang- en leggedeeltes en kunt bepalen of je wel of geen lades wilt. Bij hen vind je bovendien diverse linnenkasten met een landelijk karakter. Ook bij Voordeelschuifdeurkast kijken ze graag samen met je naar de mogelijkheden om een schuifdeurkast of schuifdeurwand te ontwerpen naar jouw wensen.

Brocante linnengoed

In een brocante linnenkast hoort mooi linnengoed. Op de brocantemarkt in Tongeren of op de Noordermarkt in Amsterdam is regelmatig antiek linnengoed te vinden. Winkel je liever vanuit je stoel, kijk dan eens bij De Linnenkast, The Old stuff Shop of Laura Dols. Vouw het linnengoed mooi op of maak er rollen van. Sorteer kleur bij kleur voor een harmonieuze aanblik. Zo is je brocante linnenkast echt af.


2 reacties op “Brocante linnenkast”

  1. […] Zo heeft het allemaal. Een verzameling antieke kussenslopen is niet alleen op bed maar ook in je brocante linnenkast een […]

  2. […] uitstraling. Bij de meubels in de jongenskamer kun je denken aan een brocante kledingkast, een brocante linnenkast en een brocante smalle kast. Het liefst met zo min mogelijk decoraties en ramen, want dit oogt al […]

Geef een reactie